Anne Vervarcke

Anne Vervarcke (° 15-10-1952), oorspronkelijk opgeleid in de Schone Kunsten, later in de Oosterse Filologie en de Antropologie is de oprichtster van het CKH te Leuven in 1990. Naast lezingen, publicaties, congressen en praktijk organiseert dit centrum vooral de Opleiding Klassieke Homeopathie. Het programma werd door Anne Vervarcke ontwikkeld, uitgebreid en volledig theoretisch en praktisch onderbouwd.

Als geaggregeerde leraar heeft zij aan het CKH ruim 25 jaren leservaring in de homeopathie opgedaan. Zij heeft daarnaast een privé praktijk, die is uitgebreid tot groepspraktijk en volgde talloze congressen, bijscholingsdagen en workshops. Zij geeft ook opleiding en seminaries in het buitenland. Sinds enkele jaren is het bestuur van het CKH in handen van Christel Lombaerts en heeft Anne “The White Room” opgericht. Deze organisatie geeft boeken uit en verzorgt de trainingen en seminaries van Anne Vervarcke. 

Naast haar literair werk en haar twee boeken in het Nederlands (“Klassieke Homeopathie, niet tegeloven?!” en “250 jaar na Hahnemann”, beiden uitgegeven bij Academia Press, Gent) verschenen in 2006: “The Charm of Homeopathy” en “The Postgraduate Annual 2006” (beiden bij The White Room, Leuven). Daarin legt zij uit hoe zij tot de ontwikkeling van haar methode is gekomen en welke voordelen de toepassing van de VA-methode (Vital Approach) betekent. 
The Charm of Homeopathy is in een tweede, aangepaste editie uitgegeven bij BJain en in Franse vertaling bij Marco Pietteur onder de titel “Une Autre Vision de l’Homéopathie” in 2008. In 2009 verscheen bij BJain “Behind the Glass Screen, a Homeopathic Survey of Ozone“.
The White Room publiceerde een “manual” bij haar methode onder de titel: “The Vital Approach” (mei 2010), gevolgd door”Voorbij Lichaam en Geest” (september 2010, Nederlands) met een selectie van cases en een uitleg over de gevolgde methodiek.

In 2012 bracht The White Room nog twee boeken uit:”Homeopathy: Strange, Rare and Peculiar” een dialoog tussen An van de Moortel en Anne Vervarcke, waarin de grenzen van homeopathy onderzocht worden en “Homeopathy is Everywhere“, een kleurrijk en vrouwelijk boekje met korte, veelzeggende tekstjes over homeopathie.

In 2014 verschenen bij The White Room de Duitse vertaling van “The Vital Approach“: “Der Vitale Ansatz” en “Beyond Mind and Body“, de Engelse vertaling van “Voorbij Lichaam en Geest“.