Natuurlijke therapieën

Je gaf of kreeg een gepast homeopathisch middel maar er zijn nog klachten die om ondersteuning vragen

Klassieke homeopaten die constitutioneel werken, krijgen vaak met complexe casussen te maken. Het genezingsproces kent dan een hobbelig parcours waarbij er op sommige niveaus verbetering inzet en symptomen op andere niveaus persisteren of zelfs verergeren. Dit kan voor de patiënt erg oncomfortabel zijn. Om dan niet naar medicatie te moeten grijpen, is het bijzonder nuttig om een arsenaal van natuurlijke, niet-toxische en ondersteunende middelen te kunnen aanbieden. Zo is het voor de patiënt leefbaar en zijn we minder geneigd andere homeopathische middelen in te zetten, die misschien onze constitutiebehandeling verstoren.

Jean Luc Vanderlinden en Anne Vervarcke overlopen in een reeks van  vier opleidingsdagen allerlei aanvullende therapeutische mogelijkheden vanuit hun kennis en ervaring, opgedaan in dertig praktijkjaren (elk).

Anne Vervarcke is oprichtster van het Centrum voor Klassieke Homeopathie (1990), auteur van 9 boeken over homeopathie en lesgeefster in binnen-en buitenland. Talloze artikels, online trainingen, video clips, blogs, software programma’s zijn te vinden op www.thewhiteroom.be.

Jean Luc Vanderlinden schoolde zich na zijn artsenstudie en een jaar tropische Geneeskunde in de homeopathie in het Homeopathisch centrum in Hechelt en opende een praktijk in 1991. Sinds  1994 doceert hij aan het CKH.

Ze zullen allebei aanwezig zijn op alle vier de dagen en zo elkaar aanvullen.  Er wordt voldoende tijd voor vragen en antwoorden ingepland.
Op het einde van de reeks zal een syllabus  voor de deelnemers ter beschikking gesteld worden.

Programma

Dag 1: In de voormiddag zal Jean-Luc een introductie geven in Aromatherapie: de voornaamste middelen en hun werkingsgebied.
In de namiddag worden de infectieziekten behandeld: een heel uitgebreid domein, gaande van dagelijkse kwaaltjes als griep, hoest en verkoudheden, tot oor- en keelontstekingen, appendicitis, lymfangitis, ‘kinderziekten’, tropische ziekten, enz.

Dag 2: Voormiddag: inleiding in de Bachbloesems door Jean Luc.
Namiddag: wat te doen bij stress-gerelateerde klachten en emotionele symptomen, bijvoorbeeld: examenvrees, slapeloosheid, rusteloze benen, hoge bloeddruk, hartkloppingen, plots verlies.

Dag 3: Anne laat je kennismaken met de Schuessler zouten en hun toepassingsmogelijkheden. Ook colloïdaal zilver en klei komen aan bod.

Namiddag: welke middelen hebben we ter beschikking bij kwetsuren, insectenbeten, allergische reacties, verbrandingen, operaties, frozen shoulder, bursitis. Er wordt  ook ingegaan op de hulpmiddelen die we kunnen inzetten bij allerlei huidklachten.

Dag 4: is gewijd aan het hoe en waarom van ‘detoxen’ met homeopathische en andere middelen.
‘s Namiddags behandelen we spijsverteringsklachten zoals: brandend maagzuur, reflux, constipatie, irritable bowel syndrom, opgeblazenheid, voedselintoleranties, zin en onzin van diëten. Met het hoofdstuk ‘energie’ (en het gebrek daaraan) sluiten we de reeks af.

Deze informatiedagen zijn niet alleen bedoeld voor homeopaten maar zijn nuttig voor iedere therapeut en voor iedereen die kennis wil opdoen over de onuitputtelijke mogelijkheden van natuurlijke middelen om de gezondheid te bewaren of een genezingsproces te bevorderen.

Deze lezingenreeks is afgelopen.

Maar wordt later hernomen!